Att bara må bra är inte så bara.

En kommentar
Känner du igen "- Nee men jag tränar mest bara för att må bra".
Tonen är ofta lite ursäktande, som att det man gör inte riktigt gills eller är på riktig. Har du hört den meningen innan? Kanske har du sagt den? 
Tänk då om!! Vadå "bara"? Att må bra är inte bara, det är:
1. Helt grundläggande för allt annat i livet vi vill ta oss för.
2. En otrolig utmaning!!
Okej, definitionen av uttrycket "må bra" - känna sig tilfreds, glad, ha energi och lust att göra saker. Känna fysisk ork och styrka. Inte ha ont. 
Typ så, inte sant? 
Ja, men det är ju för tusan inte så "bara".. men jag vet en sak som ger allt det där. 
Träning
Problemet då... är att begreppet träning/rörelse har blivit kidnappat av fitnessindustrin och kommersiella krafter som lägger miljoner på att vi ska tro att personliga rekord, låg fettprocent och en vältrimmad kropp är det givna målet med träning. Och till detta behöver du absolut deras produkter, medlemsskap, tränare, kläder, prylar, pulver etc. etc. för att klara av det. Det handlar om mindfucking. Glöm inte:
Deras mål är att tjäna pengar
Ditt mål är att må bra. 
Prylar och prestation kan absolut vara en krydda, något som gör träningen intressant, men det bör inte vara huvudingrediensen i vårt "varför". 
Linus Holmsäter - son till grundaren av Friskis och Svettis, sa: "jag skiter i hur folk ser ut när de tränar. man blir glad av att träna, det är det viktiga. Inget annat!"
Huuur sant är inte det?!?
Man blir glad. Man blir pigg. Fokuserad. Lugn. Samlad.
Man "bara" mår bra. 
Ja, fetma är ett hälsoproblem som ökar. But Hey, so is psykisk ohälsa också!! 
Hönan..... Ägget....
Tänk om vi skulle sänka tröskeln sådär en meter. Skita i att sätta långsiktiga mål, bygga muskler hit, forma kroppen dit och mäta tempo, steg, centimetrar och allt annat vi är itutade ska vara avgörande för motivation och framgång. Rörelse är ett grundläggande behov  som inte får försvåras eller göras en stor grej av så du tappar lusten när du inte "mår bra".
Att sluta göra det som får oss att må bra när vi inte mår bra är ju alldeles uppenbart dumt, osmart. Sååå, mår du inte bra? Trött, seg, olust, ont...
TRÄNA!! Gör det. NU! promenera, cykla, springa, yoga, skida, gympa, crossfita, dansa - någonting och du kommer må bra om en timme.
Upprepa och du kommer inse att "bara" må bra is the shit! 
Att du dessutom får en starkare kropp på köpet med allt vad det innebär i mätbara mål som procent, sekundrar och personliga rekord. Ja, då är det bara en bonus.
 
 
 
 
1 Fannie:

skriven

Bra skivit emmis! <3